NIEZALEZNY ZAKLICZYNSKI SERWIS INTERNETOWY - WWW.ZAKLICZYN.COM

Strona GłównaAktualnościMagazyn SERWIS: Gmina ZakliczynZakliczynWioskiTurystykaAgroturystyka LegendyAutobusy PKSInformator DODATKI: Chat ForumE-Kartki Księga Gości Katalog WWW Bezpłatne ogłoszeniaReklamaInfo o nas[więcej...]

Forum Dyskusyjne www.zakliczyn.com

Zalogowany jako: anonymous Mamy 21460 zarejestrowanych użytkowników
Tematów: 218 Odpowiedzi: 948 Zablokowanych: 4 Moderatorzy forum: joker
Rejestruj się Zaloguj się Profile użytkowników Strona główna forum

smieci

Dodaj nowy temat Odpowiedz na temat Wszystkich online: 14
Zarejestrowani On-line: 1/21460 [ , ]
 Autor:  Wiadomość:
 Dodał: misiu
 bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Cz. 13 kwi. 2006 16:00:47  Aktualny temat: smieci...  

zyj przyszloscia nie patrz w stecz
    Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: misiu

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Cz. 13 kwi. 2006 17:01:43  Aktualny temat: smieci...  
kurcze czy nikt nie odwiedza tej strony

Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: misiu

Dodał: blind
 bobas

Dołączył/a:
 Pt. 3 mar. 2006

Wysłany: Cz. 13 kwi. 2006 17:11:06  Aktualny temat: smieci...  
no co prawda to prawda nie wiem jak tam teraz ze smieciami jest ale kiedys faktycznie wszedzie sie walaly a takich wiesniakow co rzycaja gdzie popadnie to powinno cie pala lac ...hehe a co tam :D . mam racje czy nie ...?

TrzEba ByC ReKiNem ZebY nIe ZjaDly CiE iNNe RekiNY...
 Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: blind Nr. Gadu-Gadu: 8366761

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Cz. 13 kwi. 2006 19:34:10  Aktualny temat: smieci...  
to dosc drastyczny srodek przywolania do porzadku ale kto wie moze by skutkowal ha ha,najbardziej mnie denerwuje jak zostawiaja smieci w lasach albo przydroznych strumykach i tymi wiesniakami nie sa tylko wiesniaki ale mieszczuchy tez co wracaja z jakiegos weekendu

bobas

Dołączył/a:
 Pt. 3 mar. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 2:29:07  Aktualny temat: smieci...  
wiesz uzylem slowa "wiesniaki" lecz ja przez to slowo nie rozumiem osobe ktora pochodzi ze wsi ale tyczy sie to ludzi ktorych szczytem inteligencji jest wypowiedzenie w 5wyrazowym zdaniu 3razy (lub wiecej) slowa qrwa :D wiec zwazywszy no to mysle ze metoda palki byla by najodpowiedniejsza :P czekam na komentarze uczestnikow forum :)

Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: blind Nr. Gadu-Gadu: 8366761

Dodał: ssuzy
 towarzyski :))

Dołączył/a:
 Pn. 12 lip. 2004

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 13:05:51  Aktualny temat: smieci...  
Taaaak ja zgadzam się z Wami...ale uważam że tymi którzy najczęściej wyrzucają śmieci są właśnie "mieszczuchy"... Ale myślę że jest to też po części wina gminy...nie widziałam w Zakliczynie za wiele pojemników na śmieci...a z tego co wiem to samochód który zbiera śmieci od mieszkańców przejeżdża raz na miesiąc:/;/;/ Myślę że jest to zdecydowanie za żadko...! No a śmieci nie ubywa tylko gromadzi się ich coraz więcej! Jest to bardzo poważny problem i trzeba wymyślić coś żeby uświadomić to ludziom...nie wiem może jakieś specjane programy w szkole...więcej pojemników na śmieci no i ZDROWEGO ROZSĄDKU Pozdrowionka;)

... odnajdź to co leczy Cię w smutku, ku lepszemu jutru ...:)
 Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: ssuzy Nr. Gadu-Gadu: 3719149

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 13:38:57  Aktualny temat: smieci...  
nie wiem dlaczego uzycie slowa wiesniak jest gorzej odbierane niz slowo mieszczuch a przeciez obydwa potocznie okreslaja pochodzenie moze faktycznie utarlo sie ze wiesniak to taki czlowiek ktory nie umie sie zachowac klnie jak szewc i balagani

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 13:49:56  Aktualny temat: smieci...  
tak ssuzy z tymi rzeczami gmina jest do tylu jedna pani jaworska zainicjowala taka akcje gdzie w szkole ponadgimnazjalnej w zakliczynie pojawily sie specjalne pojemniki na smieci w zaleznosci od rodzaju wrzucanego smieca ktore potem ulegaly recyklingowi powiem ze troche to nieestetycznie wygladalo ale to nie glupi pomysl byl sprzydaly by sie takie pojemniki w kazdej wiosce

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 13:52:46  Aktualny temat: smieci...  
lubie te stronke ale trzeba czekac caly dzien zeby ktos sie odezwal no ale coz swieta sie zblizaja duzo pracy wszyscy maja ja zreszta tez ide piec babke

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 14:09:55  Aktualny temat: smieci...  
zycze wesolych SWIAT WIELKANOCNYCH

Dołączył/a:
 Pn. 12 lip. 2004

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 16:57:13  Aktualny temat: smieci...  
Ja myślę że gdyby pojawiło się więcej pojemników na śmieci...to mogłoby to poprawić czystość Zakliczyna...bo z tymi programami w szkole to różnie jest...! A najlepszym rozwiązaniem to byłaby jakaś katastrofa ekologiczna wtedy ludzie by się na pewno opamiętali...

Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: ssuzy Nr. Gadu-Gadu: 3719149

Dołączył/a:
 Pn. 12 lip. 2004

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 17:13:21  Aktualny temat: smieci...  
Ja również życze wszystkim spokojnych i wesołych świąt...oddechu od codziennego pośpiechu, spokoju ducha...i chwili zadumy i refleksji nad życiem i naszą wiarą...

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 18:23:28  Aktualny temat: smieci...  
szczerze to takie programy w szkolach niewiele daja oczywiscie jest to jakis poczatek ale taka akcja powinna obejmowac szersze obszary nie tylko jedna szkole w ktorej ludzie moze i sie podpozadkowuja pod kara wpisu za zle zachowanie czy banki a wychodzac poza jej mury dalej robia swoje

bobas

Dołączył/a:
 Pt. 3 mar. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 21:59:03  Aktualny temat: smieci...  
sluchajcie samo postawienie koszy na smieci nie wystarczy !! zobaczcie na rynek tam jest ich dosc duzo a i tak pewnie polowa smieci tarfia na chodniki a nie do koszy !!! trzeba zmienic mentalnosc tych ludzi ktozy nie dbaja o porzadek !! bo chcby wokol kazdego czlowieka w zakliczynie postawic kosz a on i tak bedzie mial to w dupie to walnie papierek na ziemie a nie do kosza!! trzeba trafic do ludzkich podswiadomosci pokazac im ze czystrze miasto jest ladniejsze ...!!!

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 22:36:49  Aktualny temat: smieci...  
ja powiem tak centrum zakliczyna jako tako jest faktycznie zadbane i jest wystarczajaca ilosc tych koszy ale jak sie popatrzy na okoliczne niewiem nieurzywane laki albo lasy a co sie dzieje nad dunajcem mysle ze gmina na tym wiele traci bo nikt nie chce spedzac urlopu na smieciach!a co za tym idzie gmina traci wizerunek jak i kase a niby to AGROTURYSTYCZNA GMINA

bobas

Dołączył/a:
 Śr. 12 kwi. 2006

Wysłany: Pt. 14 kwi. 2006 22:44:11  Aktualny temat: smieci...  
a co do mentalnosci to faktycznie trzeba ja zmienic ludzie sa tak przyzwyczajeni nie moje podworko co tam jeden smiec wiecej jeden mniej a przeciez kazdy tak robi,trzeba poprostu zaostrzayc przepisy nie tylko w zakliczynie ale w calym kraju kara pieniezna za wyrzucanie smieci,ale znajac nasz rzad to nigdy nie nastapi zreszta oni maja wazniejsze sprawy do rozwiazania z ktorymi i tak nie potrafia sobie poradzic

Dodał: admin
 średniak

Dołączył/a:
 Sob. 2 sierp. 2003

Wysłany: N. 7 maj 2006 9:59:55  Aktualny temat: smieci...  
Gratuluje ciekawych i bardzo madrych wypowiedzi. Jednak tekst to nie to samo co obraz. Proponuje ten temat do naszej galerii albo jako temat konkursu na zdjecie najbardziej zasmieconego miejsca - atrakcji turystycznej naszej gminy. Jest ktos zainteresowany?

No i po magisterce... :D
 Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: admin www Nr. Gadu-Gadu: 4808165

Dodał: piotrek
 bobas

Dołączył/a:
 So. 10 wrz. 2005

Wysłany: So. 3 cze. 2006 2:17:00  Aktualny temat: smieci...  
Konkurs z najbardziej zaśmieconym obiektem turystycznym w tle to dopiero coś;) Po powodzi zawsze nad brzegiem, na wiklinie osiada mnóstwo śmieci. Chyba warto by to obfotografować.

Gdzie święte buki zmoknięte deszczem
 Cytuj odpowiedź   Prześlij e-maila użytkownikowi Profil użytkownika: piotrek Nr. Gadu-Gadu: 2729032

Dodaj nowy temat Odpowiedz na temat
all rights reserved